Nieuwsbrief zorgverleners
mei 2014


Agenda

07 juli - Orbis MC Sittard
Regionale informatiebijeenkomst LSP en opt-inHet LSP in cijfers: 23-06-2014

Hoeveel patiënten hebben toestemming gegeven voor het LSP?

3 9 5 5 0 0 8

 

Hoeveel zorgverleners zijn aangesloten
op het LSP?

Veilig en betrouwbaar medische gegevens delen

Ziekte, een ongeval of een blessure komen vaak onverwacht, bijvoorbeeld 's avonds of in het weekend. Daardoor kan de patiënt terechtkomen bij een onbekende arts, een dienstapotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat deze zorgverlener snel en gemakkelijk de actuele medische gegevens van de patiënt kan inzien. Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt dat dit op een veilige en betrouwbare manier gebeurt. Zo krijgt de zorgverlener een snel en betrouwbaar beeld van de actuele medische situatie van de patiënt. En die krijgt de juiste zorg.

De VZVZ beheert het LSP en maakt zich sterk voor veilige en betrouwbare uitwisseling van medische gegevens via deze zorginfrastructuur. De VZVZ is opgericht door de koepels van huisartsen (LHV), huisartsenposten (VHN), apotheken (KNMP) en ziekenhuizen (NVZ) en wordt gesteund door de patiëntenfederatie NPCF.​

 Koos

chronisch zieke

"Voor mij is het LSP letterlijk van levensbelang"

Lees het verhaal van Koos

 

Uit de regio

Service Apotheek Eersel

"Opt-in is een team effort"

Lees het verhaal van Service Apotheek Eersel

 

Meer weten? Lees onze brochure en onze folder

Wilt u meer weten over het elektronisch delen van uw medische gegevens via het LSP? Dan kunt u onze brochure en onze folder downloaden.

De brochure Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! geeft informatie die helpt om een beslissing te nemen over het geven van toestemming. Deze brochure is ook beschikbaar in het Engels.

De folder Beter geholpen met goede informatie beschrijft in het kort wat het belang is van het uitwisselen van medische gegevens via het LSP. Deze folder is ook beschikbaar in het Engels, Turks en Arabisch.