Tips voor gebruik

DigiD met sms

Op deze website kunt u gebruikmaken van DigiD met sms om direct online uw toestemming te geven (of in te trekken) bij uw zorgverlener. DigiD met sms kunt u aanvragen via www.digid.nl.

Wilt of kunt u geen DigiD met sms gebruiken, dan kunt u toestemming regelen door online een formulier in te vullen, te printen en aan uw zorgverlener te geven.

Houdt er rekening mee dat een inlogsessie met DigiD met sms maximaal een half uur duurt. Als uw inlogsessie is verlopen, moet u opnieuw inloggen.

Waarom DigiD met sms?

Bij het doorgeven van uw toestemming verzendt u persoonlijke gegevens die alleen bestemd zijn voor uw zorgverleners via internet. Het gaat hierbij om een zogenoemde wilsuiting. U geeft aan of u wilt dat uw zorgverlener uw gegevens beschikbaar stelt via het LSP voor raadpleging door andere zorgverleners in het kader van uw behandeling.

Volgens Europese standaarden moet hiervoor uw identiteit met grote mate van zekerheid zijn vastgesteld. Daarom is het beveiligingsniveau van DigiD met sms nodig. Meer informatie over DigiD vindt u op www.digid.nl.

Veilig internetgebruik

Via deze website wisselt u persoonlijke informatie uit als u online een formulier invult en/of verzendt met DigiD met sms. Voor een veilige uitwisseling van gegevens is het van belang dat u zelf ook aandacht besteedt aan een goede beveiliging van uw computer.

Enkele tips:

  • Maak regelmatig een back-up en sla belangrijke bestanden apart op. Bijvoorbeeld op een dvd of externe harde schijf.
  • Installeer anti-virus software en zorg dat deze regelmatig bijgewerkt wordt.
  • Zorg dat uw besturingssysteem automatisch wordt bijgewerkt en controleer of de software die u gebruikt up-to-date is.
  • Let op de bijlages bij e-mails die u krijgt. Verwijder de e-mail als u de afzender niet kent en/of niet weet wat voor soort bijlage het is.

Kijk voor meer tips over veilig internetten op www.veiliginternetten.nl

Leesbaarheid

Heeft u moeite met het lezen van deze website? Dan kunt u de leesbaarheid verbeteren door het beeld van de website op uw beeldscherm te vergroten. Hiervoor kunt u de toetsencombinatie 'control' en '+' gebruiken.

Wilt u weer terug naar de oorspronkelijke grootte van de website op uw beeldscherm? Gebruik dan de toetsencombinatie 'control' en '-'.