Nieuws

23 maart 2017, 09:21:00

Nieuw: invulbare toestemmingsfolder in PDF

De toestemmingsfolder is nu ook beschikbaar als invulbare PDF. Daarmee krijgt u de mogelijkheid om op de laatste pagina van onze toestemmingfolder uw eigen logo plaatsen.

Huisartsenpraktijken en apotheken vragen hun patiënten toestemming om hun medische gegevens te delen met andere zorgverleners via het Landelijk Schakelpunt. Goede voorlichting aan patiënten is daarbij essentieel. Hiervoor is een speciale toestemmingsfolder ontwikkeld. Die is gratis te bestellen via onze webshop.

Logo op de VZVZ-toestemmingsfolder
De toestemmingsfolder is nu ook beschikbaar als invulbare PDF. Daarmee krijgt u de mogelijkheid om op de laatste pagina van onze toestemmingfolder uw eigen logo plaatsen. Daarnaast bevat deze PDF ook een toestemmingsformulier. Hierop kunt u uw NAW-gegevens vooraf invullen. Het is zelfs mogelijk om de NAW-gegevens van de patiënt aan wie u toestemming wilt vragen, vooraf in te vullen.Vervolgenskunt u de folder en het formulier zelf printen en aan uw patiënten overhandigen. U kunt de PDF natuurlijk ook gebruiken bij een e-mailing naar uw patiënten.

Deze invulbare versie van de folder kunt u downloaden van de pagina 'Informatiemateriaal'.

Een korte instructie met uitleg hoe u de folder kunt personaliseren vindt u hier.

Toestemming vragen en verwerken
Op https://www.vzvz.nl/page/Zorgverlener/Gebruik/Toestemming-patient leest u meer informatie over het vragen en verwerken van rechtsgeldige toestemming, in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

« terug