Nieuws

28 juni 2017, 10:00:00

VZVZ officieel NEN 7510 gecertificeerd

Den Haag, 28 juni 2017 Met de officiƫle certificering is bevestigd, dat VZVZ voldoet aan alle criteria gesteld in de NEN 7510-norm voor informatiebeveiliging in de zorg. VZVZ handelde gedurende haar gehele bestaan al conform de NEN 7510-norm. Pas sinds kort is het mogelijk om dat met een certificaat vast te leggen.

De NEN 7510-norm is speciaal ontwikkeld voor de zorgsector en stelt zeer hoge eisen aan de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie. Organisaties en praktijken werkzaam in de zorg dienen volgens de wetgever te voldoen aan die norm. Handelen conform de norm was tot voor kort voldoende. Pas sinds kort is het mogelijk om het handelen volgens de norm te certificeren. VZVZ heeft het certificeringstraject nu succesvol doorlopen. Onlangs kwam de bevestiging daarvan in de vorm van de certificaat.

Namens VZVZ nam bestuursvoorzitter Antoon Kuijpers het certificaat in ontvangst van Duijnborgh Certification

Namens VZVZ nam bestuursvoorzitter Antoon Kuijpers het certificaat in ontvangst van Duijnborgh Certification. V.l.n.r.: Robert Ploem (Duijnborgh Certification), Antoon Kuijpers (VZVZ) en Rob de Back (VZVZ).

 

« terug