Aansluiten

Om via de zorginfrastructuur van het LSP gegevens te kunnen uitwisselen, moet uw zorginformatiesysteem hierop zijn aangesloten. Uw zorginformatiesysteem moet hiervoor voldoen aan de eisen van een goed beheerd zorgsysteem (GBZ) en u heeft UZI-middelen nodig. Daarnaast zult u ook uw organisatie moeten voorbereiden op deelname aan het LSP. Zo zal het wellicht nodig zijn werkinstructies aan te passen en dossiers te schonen. Op deze website vindt u alle informatie over de stappen die u moet zetten voor aansluiting op het LSP.

Aangesloten zorgverleners

Op dit moment kunnen huisartsen, huisartsenposten, apotheken en ziekenhuizen aansluiten op het LSP. Deelname aan het LSP is vrijwillig.

Wilt u weten welke zorgverleners zich al hebben aangesloten op het LSP? Kijk dan bij het overzicht ‘Doet mijn zorgverlener mee?’.

Wilt u meer informatie over het gebruik van het LSP binnen uw regio, bekijk dan de informatie over de regionalisatie van het LSP.

Ondersteuning

Het VZVZ Servicecentrum kan u ondersteunen bij alle stappen van het aansluitproces. U kunt op werkdagen telefonisch contact opnemen met de servicedesk van het VZVZ Servicecentrum via 070-317 34 92. Ook kunt u via het contactformulier vragen stellen.