Aan de slag met het LSP!

Bestel voorlichtingsmateriaal
Toolkit
Toestemming
Nascholing
Gegevens aanmelden
Gegevens opvragen
Uw regio

 

 

Beter geholpen met goede informatie

Als zorgaanbieder kunt u gebruikmaken van de zorginfrastructuur van het LSP om elektronisch medische gegevens van uw patiënten uit te wisselen met andere zorgaanbieders. Dat mag alleen als de patiënt daar toestemming voor heeft gegeven én als het nodig is voor de behandeling. Via het LSP staan de medische gegevens via een beveiligd netwerk direct tot uw beschikking, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Toestemming patiënt

Om medische gegevens via het LSP beschikbaar te kunnen stellen voor raadpleging door andere zorgaanbieders is de uitdrukkelijke toestemming van de patiënt nodig. Deze zogenoemde ‘opt-in regeling’ komt voort uit wetgeving ter bescherming van de privacy van de patiënt. Meer over het vragen van toestemming leest u bij Toestemming patiënt en de Vraag en antwoord Over opt-in.

Animatiefilmpjes

In de korte animatiefilmpjes 'Het LSP op de huisartsenpost', 'Het LSP in het ziekenhuis' en 'Het LSP in de apotheek' krijgt u aan de hand van een praktijkvoorbeeld een kijkje achter de schermen van het LSP. De filmpjes duren ongeveer 1,5 minuut en zijn (ook met ondertiteling) te zien op YouTube. U kunt ze voor gebruik in de wachtkamer downloaden via onze webshop. U ontvangt dan een downloadlink per e-mail.

Het LSP op de huisartsenpost Het LSP in het ziekenhuis Het LSP in de apotheek

 

Praktijkervaringen met het LSP

Benieuwd naar de ervaringen van uw collega's met het LSP?

Uit de regio: Geen dossier beschikbaar op de HAP is een gemis

Een soepele overgang van OZIS naar het LSP en ingebruikname van een nieuw HAP-informatiesysteem op dezelfde dag. Technisch een succes. Maar nog niet alle dossiers van patiënten zijn beschikbaar op de Huisartsenpost (HAP). In de regio Haarlemmermeer wordt dan ook hard gewerkt aan het verkrijgen van toestemmingen om waarnemend huisartsen te ondersteunen in hun werk. Waar nodig helpt HAP Haarlemmermeer een handje.

Lees hier het volledige interview of bekijk alle praktijkervaringen.


Nieuwsbrief

Op deze website leest u het laatste nieuws over het LSP. Wilt u op de hoogte blijven? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief voor zorgaanbieders.

Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ)

VZVZ maakt zich sterk voor veilige en betrouwbare uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP). VZVZ is eind 2011 opgericht op initiatief van de koepels van huisartsen (LHV), huisartsenposten (InEen), apotheken (KNMP) en ziekenhuizen (NVZ) in samenwerking met Nictiz en met steun van de Patiëntenfederatie Nederland. Meer informatie vindt u bij ‘Over VZVZ’.