Regio-organisaties en het Landelijk Schakelpunt

Regio-organisaties zorgen voor verbinding tussen zorgverleners en het Landelijk Schakelpunt

Het Landelijk Schakelpunt verdeelt ons land in 44 regio's. Binnen die regio's wisselen zorgverleners medische gegevens van hun patiënten digitaal uit via het Landelijk Schakelpunt. In een aantal van die regio's zijn regio-organisaties actief. Zij stimuleren het aansluiten van zorgverleners op het Landelijk Schakelpunt en begeleiden hen daarbij, net als bij het gebruik van het LSP. Ook kunnen zij het beheer over het Landelijk Schakelpunt in de regio voeren.

Regio-organisaties staan niet alleen in het bereiken van hun doel. Waar zij maar kan, ondersteunt VZVZ hen hierbij. Bijvoorbeeld in de personen van regiomanagers. Maar ook ontwikkelt VZVZ ondersteunende middelen, zoals nieuwsbrieven, persberichten, schema's en grafieken over het Landelijk Schakelpunt, tekstmodules en FAQ's. VZVZ kan bovendien helpen bij het organiseren van regionale bijeenkomsten.

Toestemming regelen of inzage-overzicht bekijken?

Welkom op VZVZ.nl. Hier vindt u informatie over VZVZ en het Landelijk Schakelpunt voor zorgaanbieders en ICT-dienstverleners.
Bent u patiënt en wilt u toestemming regelen? Of uw inzage-overzicht bekijken? Dan bent u van harte welkom op volgjezorg.nl.

Naar volgjezorg.nl Naar vzvz.nl