2e Acute Zorg Congres

24 september
09:00 - 15:30
1931 Congrescentrum Brabanthallen, Den Bosch

Hét Spoedeisende Hulp congres voor artsen, verpleegkundigen, medische hulpverleners, toekomstige medische professionals en ketenpartners in zowel de klinische als preklinische sector.

Het landelijke programma Met spoed beschikbaar (ondersteund door VZVZ) is dit jaar aanwezig bij het congres en verzorgt een van de deelsessies. Het programma zorgt voor versnelling in de realisatie van digitale gegevensuitwisseling.

Dit gebeurt onder meer met koploperprojecten, waarin coalities van zorgaanbieders in de acute zorgketen met hun ICT-leveranciers aan de slag gaan om digitale gegevensuitwisselingen uit de Richtlijn ‘gegevensuitwisseling huisarts-huisartsenpost-ambulancevoorziening-afdeling SEH’ te realiseren.

Tijdens deze sessie vertellen koplopers over hun ervaringen met de realisatie van digitale gegevensuitwisseling. Hoe pakken ze het aan? Wat levert het op voor zowel zorgprofessional als patiënt? Hoe ondersteunt de digitale gegevensuitwisseling het zorgproces en de samenwerking in de keten? Waar moet u aan denken (tijdens het realiseren van de digitale gegevensuitwisseling. Een mooie sessie om te laten inspireren door andere zorgaanbieders en pluk de vruchten van hun ervaringen.

Sophie van Doeveren (programma Met spoed beschikbaar) en Ingrid Gerrits, huisarts bij Huisartsencoöperatie De Slochterkring geven een  presentatie over het koploperproject.

Kijk voor het hele programma hier: https://www.acutezorgcongres.nl/#1#programma