Implementeren

Om ZORG-ID beschikbaar te kunnen stellen aan uw klanten moet u als softwareleverancier ZORG-ID implementeren in uw zorgapplicatie. Daarvoor moet u eerst het acceptatieproces van ZORG-ID doorlopen.

Acceptatieproces

Stap 1 
U neemt contact op met zorg-id@vzvz.nl voor het aanvragen van ZORG-ID.

Stap 2 
ZORG-ID bespreekt de volgende zaken met u:

a - Keuze: ZORG-ID Desktop-modus, Web-modus en/of gebruik ZORG-ID Smart.

b - Acceptatieovereenkomst, contactpersonen voor acceptatiefase en FQDN voor acceptatie. U ondertekent de acceptatieovereenkomst. Voor het gebruik van ZORG-ID Smart geldt een aparte additionele overeenkomst. 

c - U ontvangt de distributieset ZORG-ID. Dan kunt u aan de slag met de technische implementatie van de ZORG-ID SDK en doorloopt u het technische deel van het acceptatieproces. De ZORG-ID SDK ontvangt u van ons. Voor de gebruikers van de webbrowseroplossing moet de ZORG-ID Desktop App worden geïnstalleerd. Voor ZORG-ID Smart moet de app uit de store gedownload worden bij de gebruiker. U ontvangt de software updates als u bij ons bekend bent. Heeft u hier vragen over, stuur dan een e-mail naar zorg-id@vzvz.nl.

De distributieset ZORG-ID bevat naast de software ook:

  • Interface documentation
  • Sample applications
  • Release notes
  • User Manual

Stap 3 
U of de zorgaanbieder sluit aan op productie door:

a - De verwerkersovereenkomst te regelen: afhankelijk van de implementatie moet u als leverancier óf moet de zorgaanbieder de verwerkersovereenkomst tekenen. Het kan zijn dat deze al met de acceptatieovereenkomst is getekend.

b - Als u de webbrowser modus gebruikt: De FQDN-productie (meer informatie hierover vindt u op de pagina Certificaten) aan ons aan te leveren.

c. De contactpersonen voor de beheerfase aan te leveren.

Stap 4 
U of de lokale ICT-helpdesk installeert de benodigde software op de werkplek van de gebruikers.

Stap 5 
ZORG-ID is gereed voor gebruik. De gebruikers authenticeren zich via ZORG-ID. Als wij u verder moeten informeren over ZORG-ID, dan doen wij dat naar de geregistreerde contactpersonen voor de beheerfase

Afspraak maken

Voor het ontvangen van de acceptatieovereenkomst en het maken van een afspraak, neemt u contact op via zorg-id@vzvz.nl.