Zorgaanbieders

Werkt u met een UZI-pas? Dan is ZORG-ID ook voor u hét authenticatieplatform in de zorg!

Zorgverleners gebruiken hun UZI-pas om zich te identificeren en authenticeren in de zorg. Om dit proces eenvoudiger, sneller en veiliger te maken, heeft VZVZ het authenticatieplatform ZORG-ID ontwikkeld. Het platform wordt door uw softwareleverancier geïntegreerd in uw zorgapplicatie, zodat u zich probleemloos kunt identificeren en authenticeren, bijvoorbeeld om veilig patiëntgegevens op te halen. Zo zorgt ZORG-ID voor meer efficiëntie op de werkvloer. ZORG-ID heeft sinds kort een nieuwe toegankelijke functionaliteit; ZORG-ID op de smartphone (ZORG-ID Smart).

Het authenticatieplatform: veilig en snel

ZORG-ID is goed beveiligd, werkt zeer snel en biedt een stevige, flexibele basis voor verdere ontwikkelingen. Wijzigingen in veiligheid, technologie en regelgeving kunnen eenvoudig op één plek worden doorgevoerd. Bijvoorbeeld als er naast de UZI-pas een nieuw authenticatiemiddel wordt geïntroduceerd. Het platform is uiterst bedrijfszeker en heeft een zeer hoge beschikbaarheid.

ZORG-ID kan ingezet worden via twee verschillende functionaliteiten;

  • Via UZI-pas en paslezer. Als gebruiker merkt u weinig van de werking van ZORG-ID. Als u bent aangesloten, is het platform opgenomen als functionaliteit in uw zorgapplicatie. Nadat u uw UZI-pas in de paslezer doet en uw PIN-code invoert, voert ZORG-ID op de achtergrond controles uit om veilig gegevens uit te kunnen wisselen. Hoe u heel eenvoudig deze functionaliteit kunt gebruiken, wordt in de eerste video weergegeven. 
  • ZORG-ID op de smartphone (ZORG-ID Smart). Op verzoek van zorgaanbieders en leveranciers is deze nieuwe functionaliteit ontwikkeld. U kunt snel en gemakkelijk door middel van de ZORG-ID app via bijvoorbeeld het Landelijk Schakelpunt (LSP) de patiëntgegevens opvragen. ZORG-ID Smart is zeer gebruiksvriendelijk. Het werkt door de inzet van de ZORG-ID Mobile App eenvoudig en snel. Door bijvoorbeeld de WID scan voorkomt u typefouten. U kunt de gebruikershandleiding voor uw zorgmedewerkers hier downloaden. Wilt u informatie over hoe ZORG-ID Smart in de praktijk werkt? Bekijk de video van ambulanceverpleegkundige Bart.

Wilt u meer weten? Vraag uw softwareleverancier naar de mogelijkheden.

UZI-pas met paslezer

ZORG-ID Smart