Gebruikerservaringen

Inmiddels maken steeds meer van uw collega-zorgaanbieders gebruik van onze diensten om hun zorgprocessen te optimaliseren; minder registratielast en betere medicatieveiligheid. Laat u meenemen in de verhalen van deze zorgaanbieders.
Baurichter

Hoge score

Apotheek Baurichter krijgt een 9 als cijfer van haar klanten in het jaarlijks PREM onderzoek. PREM staat voor Patient Reported Experience Measures en is een landelijk afgestemde methode om patiëntervaringen te meten. Wat is het geheim achter deze hoge score? En hoe onderscheidt de apotheek zich van andere apotheken? Monique Bomers, sectorlead farmacie bij VZVZ, gaat in gesprek met apotheker Jean Haroun en apothekersassistent Roland Hartman van apotheek Baurichter om dit te achterhalen. En natuurlijk stelt ze gelijk het onderwerp patiënttoestemming voor het delen van medische gegevens aan de orde.

Lees meer

IJsselland

Nog een stukje betere zorg

“Er gaat veel goed, maar veel kan ook beter.” Dat is de openingszin waar Roland van de Rijt het gesprek met Monique Bomers begint. “Via het Landelijk Schakelpunt (LSP) kunnen wij nu makkelijker medicatiegegevens met andere apotheken delen. Maar we zijn er nog niet.”

 

Lees meer

Toestemming belangrijk

De week van de  medicatieveiligheid in  Rijnstate

De week van 5 t/m 11 oktober 2022 stond in Rijnstate, locatie Arnhem, in het teken van “de week van de medicatieveiligheid”. Medewerkers, specialisten en patiënten konden hun kennis rondom dit thema vergroten door middel van o.a. workshops, informatie via intranet en mail. Voor patiënten stonden er stands in de centrale hal met verschillende onderwerpen. De patiënten kregen bij de Volgjezorg-stand meer informatie over het geven van toestemming voor het delen van medische gegevens.

Lees meer