VZVZ logo

Twiin Portaal

Voor het uitwisselen van beelden en verslagen
Het Twiin Portaal vervangt de DVD binnen de zorg. Voorheen werden radiologische beelden en verslagen uitgewisseld op een DVD. Het project 'DVDexit' heeft ervoor gezorgd dat er een landelijk dekkend netwerk is tussen zorginstellingen waardoor het radiologisch onderzoek gemakkelijk verzonden kan worden naar andere zorgverleners en patiënten middels het Twiin Portaal. Het Twiin Portaal zorgt ervoor dat radiologische beelden veilig, sneller, efficiënter en goedkoper bij de ontvangende zorgverlener zijn.
Beeldende weergave van het Twiinportaal
Het beheer van het Twiin Portaal

Vanaf 1 oktober 2021 is het VZVZ Servicecentrum beheerder van de functionaliteit Twiin Portaal. De software voor het Twiin Portaal en de technische ondersteuning wordt geleverd door Alphatron Medical Systems. VZVZ en Alphatron Medical Systems hebben hiertoe een overeenkomst afgesloten.

 

Voor wie is dit beschikbaar?

Medisch-specialistische zorg
Diagnostische centra

Op zoek naar technische informatie?

VZVZ helpt bij het aansluiten op het Twiin Portaal. De implementatiehandleiding geeft meer informatie. Daarnaast vindt u meer informatie over de architectuur, het PACS-beheer, toestemmingen, BSN in DICOM-header.

Meer informatie
Radioloog verstuurt beeld

Functionaliteiten op Twiin Portaal

Via het Twiin Portaal kunnen radiologische beelden en verslagen worden verstuurd door een aangesloten zorginstelling.
Doelgroep(en)
Via het Twiin Portaal kunnen nu ook zorginstellingen zonder aansluiting radiologische beelden en verslagen opvragen en verzenden naar de patiënt via de functionaliteit ZorgBericht.
Doelgroep(en)
Via het Twiin Portaal kunnen radiologische beelden en verslagen worden ontvangen en gedownload door een aangesloten zorginstelling, mits hier expliciet toestemming voor is gegeven door de patiënt.
Doelgroep(en)

Ondersteuning

Wilt u meer weten over het Twiin Portaal? Heeft u vragen of suggesties?
Projectleider Tim Smits komt graag met u in contact.

Tim Smits

Tim Smits

Productverantwoordelijke Twiin Portaal & Projectcoördinator Ketenzorg