Agenda

Digitale lunchsessie | Hoe bereid je je voor op elektronische overdracht van medicatiegegevens (GGZ)

21 september
12:30 uur - 13:00 uur

Samen met de Nederlandse ggz organiseert VZVZ de komende maanden een aantal digitale lunchsessies. De sessies van een half uur elk staan in het teken van het programma Medicatieoverdracht. 

De sessies zijn gericht op het themagewijs informeren van instellingen en praktijken binnen de ggz over medicatieoverdracht. Daarnaast is er ruim aandacht voor de stappen die je als zorgaanbieder moet nemen om goed beslagen ten ijs te komen.

 

Programma eerste lunchsessie

De eerste lunchsessie is op donderdag 21 september van 12.30-13.00 uur. Jan Noordermeer, landelijk adviseur ggz bij VZVZ, vertelt het nodige over wat je moet doen om straks op effectieve wijze medicatiegegevens te kunnen delen met andere zorgverleners. Vanuit zijn kennis over het LSP geeft hij een korte uitleg over de stappen die je doorloopt om tot een succesvolle aansluiting op het LSP te komen en waar je ter voorbereiding nu al mee kunt beginnen. Daarnaast vertelt Jeanne van Eert, projectleider vanuit de Nederlandse ggz, hoe je je als organisatie voorbereidt op digitale medicatieoverdracht.

 

Aanmelden

Aanmelden voor donderdag 21 september kan vanaf nu via deze link. In het aanmeldingsformulier kan je een vraag stellen. We nemen deze vragen zoveel mogelijk mee in de lunchsessie. Vragen die we niet behandelen, beantwoorden we later.

 

Voorbereiden

Wil je je voorbereiden op deze lunchsessie? Kijk dan het webinar van december vorig jaar terug en bekijk de informatie op de community Medicatieoverdracht.

 

Volgende sessies

De komende maanden volgen er meerdere lunchsessies. Meer informatie volgt. We vragen alvast je aandacht voor de interactieve ‘fysieke’ vervolgsessie op 26 oktober aanstaande. Tijdens het VZVZ ggz-event ‘Van akkoord naar actie: IZA in de praktijk’ verzorgt het programma Medicatieoverdracht een workshop. Je kunt je voor dit event gratis aanmelden via deze link.

Teaser lunch GGZ