Outlook add-in en webportaal

ZORG-AB is volop in ontwikkeling. Twee nieuwe ontwikkelingen willen wij graag onder uw aandacht brengen: de Microsoft Outlook add-in en het webportaal ZORG-AB.

Herkent u dit ook? U wilt een zorgverlener mailen, maar juist dát e-mailadres staat niet in uw Outlook. ZORG-AB biedt de oplossing: het landelijk adresboek is juist hiervoor ontwikkeld. ZORG-AB is een samenvoeging van vier openbare adresboeken: Vektis, LSP, MedMij en UZI-register. Om het gebruik van ZORG-AB in de zorg te verbreden, heeft VZVZ een Microsoft Outlook add-in en een webportaal ontwikkeld.

Microsoft  Outlook add-in

De Microsoft Outlook add-in kunt u toevoegen aan uw Outlook. Bent u zorgverlener met een eigen praktijk, dan kunt u dit eenvoudig zelf doen met behulp van onze handleiding. Bent u als zorgverlener onderdeel van een grotere organisatie, dan kan de ICT-afdeling de add-in voor u en uw collega’s toevoegen aan Outlook. Na toevoeging kunt u de add-in eenvoudig gebruiken vanuit uw eigen Outlook. 

Hoe u deze add-in kunt toevoegen aan uw eigen Outlook vindt u hier, net als een uitleg hoe u de add-in kunt gebruiken.

Webportaal: zorgverlener

Het webportaal heeft een andere functie. Als zorgverlener kunt u het webportaal gebruiken om uw eigen gegevens uit te breiden of te wijzigen als deze niet meer correct zijn. U kunt via het webportaal bijvoorbeeld uw veilige e-mailadres toevoegen, net als het telefoonnummer waarop u bereikbaar wilt zijn voor collega’s.

U logt in bij het webportaal met uw UZI-pas. Om uw gegevens te wijzigen heeft u een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord kunt u opvragen bij: zorg-ab@vzvz.nl. Op termijn wordt het webportaal voorzien van een inlog via ZORG-ID Smart. Dit wordt in de loop van 2023 gerealiseerd. Gegevens die een bron hebben, zoals Vektis, kunt u niet wijzigen in ZORG-AB. U dient de gegevens altijd bij de bron, in dit geval Vektis, aan te passen. 

Het webportaal vindt u hier.

De handleiding hoe u met het webportaal kunt werken, vindt u hieronder bij Downloads.

Webportaal: zorgaanbieder

Wilt u als zorgaanbieder voor uw hele organisatie informatie toevoegen aan ZORG-AB? Ook dat is binnenkort mogelijk. Via een CSV-bestand kunt u voor uw organisatie alle afdelingen, eventueel aangevuld met medewerkers, toevoegen. Ook kunt u voor deze afdelingen de medische e-mailadressen en telefoonnummers waarop de afdelingen te bereiken zijn toevoegen. En u kunt individuele medewerkers die geen AGB-code hebben, toevoegen aan uw organisatie, aangevuld met telefoonnummers en medische e-mailadressen.

Het toevoegen van gegevens kan alleen plaatsvinden op basis van de ingelogde URA. U kunt dus geen gegevens toevoegen van zorgverleners die niet aan uw URA zijn verbonden. Nog in 2023 krijgen zorgaanbieders de mogelijkheid om hun gevulde CSV-bestand zelf te uploaden en te verwerken via het webportaal.

Bent u geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen bij ZORG-AB of heeft u andere vragen? Neemt u dan contact met ons op via: zorg-ab@vzvz.nl.