Actueel

13 maart 2023

2 miljoen radiologische onderzoeken uitgewisseld via het Twiin Portaal

Waar het in 2020 begon met het opzetten van een digitaal netwerk om radiologische beelden en verslagen uit te wisselen, is het Twiin Portaal inmiddels uitgegroeid tot een zeer goed gebruikt, landelijk dekkend netwerk. Onlangs is het 2 miljoenste onderzoek uitgewisseld via het Twiin Portaal. Het oorspronkelijk doel van het Twiin Portaal is het vervangen van de DVD in de zorg. Stapje voor stapje komen we dichterbij het bereiken van dit doel.

Uitfaseren DVD

Het Twiin Portaal bedient een landelijk netwerk van ziekenhuizen, zelfstandig klinieken en andere zorginstellingen die met beeldmateriaal werken. Op basis van een verwijzing kan het beeldmateriaal eenvoudig van de ene naar de andere zorginstelling worden gestuurd. Het Twiin Portaal zorgt ervoor dat radiologische beelden veilig, sneller, efficiënter en goedkoper bij de behandelde zorgverlener zijn.

Hechte community

Een belangrijke factor van het huidige succes is de hechte community die is opgebouwd met alle aangesloten instellingen.

Elk kwartaal vindt er een gebruikersbijeenkomst plaats om de gebruikers op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelen, features en nieuwe releases.

Om ervoor te zorgen dat het Twiin Portaal blijft voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers, wordt er samen met de leverancier voortdurend gekeken naar verbeteringen.

Een voorbeeld is ZorgBericht. ZorgBericht heeft als doel om radiologische onderzoeken en verslagen op een laagdrempelige wijze met de patiënt uit te wisselen. Momenteel worden deze onderzoeken nog op DVD aan de patiënt meegegeven. Inmiddels maken ruim 50 aangesloten zorginstellingen gebruik van ZorgBericht.

Een andere verbetering waar naar gekeken wordt, is de mogelijkheid om het eenvoudiger te maken om beelden uit te wisselen met eerste lijns zorgaanbieders die niet zijn aangesloten op het Twiin Portaal.