Actueel

14 januari 2022

Careweb klaar voor gegevensuitwisseling met PGO’s

Careweb heeft bij VZVZ op 10 december jongstleden de AORTA-acceptatie voor aansluiting op het Landelijk Schakelpunt (LSP) met succes afgesloten. Eerder haalde Careweb al de kwalificatie met de gegevensdienst BgGGZ in het kader van de vereisten die de MedMij-standaard stelt. Careweb is nu in staat gegevens uit te wisselen met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).
Zweder Bergman (VZVZ) feliciteert Metha Bregman (Careweb) met taart
Zweder Bergman (VZVZ) overhandigt LSP+-taart aan Metha Bregman (Careweb)

Careweb is door deze mijlpaal een door VZVZ erkend Goed Beheerd Zorgsysteem (GBZ). Hiermee voldoen zij aan de eisen om gegevens te mogen uitwisselen via het LSP. Om daadwerkelijk de BgGGZ-gegevens te kunnen uitwisselen met een PGO maakt Careweb ook gebruik van LSP+. LSP+ koppelt het LSP met MedMij en wordt ook wel Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) genoemd.

Metha Bregman, manager sales bij Careweb: "Door de privacy-by-design opzet van Careweb was er een goede match met de vereisten voor de AORTA-acceptatie. Deze audit is in een aangename en constructieve sfeer verlopen en was aanleiding voor verdere verbetering van onze dienstverlening. Daar zijn wij blij mee. Dergelijke spin-offs herbevestigen voor ons ook de juistheid van de keuze voor LSP+ als DVZA."

Dossierinformatie ook beschikbaar voor cliënten in de GGZ

De AORTA-acceptatie is een belangrijke stap om straks alle GGZ-zorginstellingen en -praktijken met Careweb als EPD/ECD in staat te stellen hun cliënten de eigen dossierinformatie te laten inzien via een PGO.

Ook Zweder Bergman, sectorlead GGZ bij VZVZ, is blij met het toetreden van Careweb tot AORTA (LSP): "Careweb is een belangrijke speler in het GGZ-veld, zowel bij GGZ-instellingen als bij vrijgevestigden in de GGZ. Met de diensten die LSP+ biedt kunnen de klantorganisaties van Careweb in het kader van VIPP GGZ en VG VIPP aansluiten op de MedMij-standaard. Daarnaast zie ik er naar uit om met Careweb te onderzoeken hoe we het LSP ook in kunnen zetten voor gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders."