08 maart 2021

Een nieuwe huisstijl voor VZVZ

VZVZ, de vereniging van koepelorganisaties van zorgverleners en hun patiënten is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een organisatie met verschillende kernfuncties. De manier van (samen)werken, de wezenskenmerken van de organisatie en het portfolio bepalen de huidige identiteit van VZVZ. Daar hoort een eigentijdse vormgeving bij. VZVZ heeft daarom een nieuwe huisstijl ontwikkeld.

Breed portfolio

 Aanvankelijk beheerde VZVZ alleen het LSP op basis van het afsprakenstelsel AORTA. Nu kent VZVZ een breed portfolio van ontwikkeling, beheer en coördinatie van veel programma’s, afsprakenstelsels, generieke voorzieningen, producten en diensten. Bovendien heeft VZVZ zich ontwikkeld tot een expertisecentrum op het gebied van interoperabiliteit. Om recht te doen aan de veranderde cultuur in de organisatie en een aan versterken van de uitstraling  heeft het Rotterdamse ontwerpbureau PressureLine een nieuwe grafische huisstijl ontwikkeld.

Video onthulling nieuw VZVZ-logo

2021: het jaar van een nieuwe huisstijl én een nieuwe website

De nieuwe grafische huisstijl kent natuurlijk een nieuw logo en de herziening van alle grafische uitingen. Naast een nieuw VZVZ-logo zijn er nu ook logo’s voor o.a. het Landelijk Schakelpunt, het AORTA-stelsel, LSP Ketenzorg, LSP+ en het programma PROVES. Allemaal met een duidelijke ‘eigen’ vormgeving, maar ook allemaal duidelijk onderdeel van de ‘VZVZ-familie’.

Logo's

De nieuwe huisstijl kent in de komende tijd een gefaseerde overgang.  Als eerste gaan de social mediakanalen over en worden correspondentiematerialen aangepast.

Vanaf 15 maart krijgt de website www.vzvz.nl een nieuw ‘jasje’: de website krijgt het nieuwe logo en wordt voorzien van nieuw kleurenpalet. Ook alle downloads zoals factsheets, handleidingen, informatiematerialen en andere documenten gaan over naar de nieuwe huisstijl. Dat is slechts een voorproefje van de lancering van een nieuwe website. Die staat later dit jaar op de agenda.

Waarom een nieuwe website?

De huidige website doet onvoldoende recht aan ons uitgebreide dienstenportfolio. Informatie over alle andere diensten en de programma’s waarbij VZVZ een rol speelt, is niet goed vindbaar. Dat moet dus anders en daarom dus een nieuwe opzet en een nieuwe website.

Hou de website en de nieuwsbrieven van VZVZ in de gaten om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en veranderingen.

Meer nieuws

Laatste nieuws

Afbeelding
Logo ZORG-AB
29 juli 2021

ZORG-AB; Complexe data-integratie voor digitale communicatie in de zorg

Lees meer
Afbeelding
Lex de Grunt
27 juli 2021

Pilot vereenvoudigde toepassing UZI-middelen bij GGNet succesvol afgerond

Lees meer
Afbeelding
Logo Met spoed beschikbaar
07 juli 2021

Programma Met spoed beschikbaar genomineerd

Lees meer
Afbeelding
Nieuwe homepage VZVZ
07 juli 2021

VZVZ lanceert nieuwe corporate website én speciale website AORTA-LSP

Lees meer
Afbeelding
Logo OPEN
17 juni 2021

OPEN krijgt meer tijd voor afronden PGO-aansluitingen

Lees meer
Afbeelding
VJZ
15 juni 2021

Nieuwe folder Volgjezorg

Lees meer