Actueel

02 februari 2024

Instelling voor verslavingszorg als honderdste ggz aangesloten op het LSP

Amethist Verslavingszorg is de honderdste ggz-instelling die via een Elektronisch Voorschrijfsysteem (EVS) aansluit op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Reden voor Zweder Bergman en Jan Noordermeer om namens VZVZ dit feestelijk moment te vieren met dertig medewerkers van Amethist. Op 1 februari gingen Zweder en Jan bij Amethist langs met 2 grote feesttaarten, die blij werden ontvangen.
Amethist Verslavingszorg aangesloten op LSP

Volgens Zweder Bergman, sectorlead ggz bij VZVZ, is de honderdste aansluiting een mijlpaal die gevierd moet worden. “Waar vijf jaar geleden slechts 2 instellingen in de geestelijke gezondheidszorg gebruik maakten van het LSP, is dat aantal de afgelopen jaren flink toegenomen. De honderd is bereikt en dat is mooie stap vooruit, waar we zeker bij stil mogen staan. Tegelijkertijd is dit een tussenstap, we hebben nog veel ggz-instellingen aan te sluiten de komende tijd.”

De instelling, die ontstond uit een samenwerking tussen GGZ Centraal en Tactus Verslavingszorg, zette de stap om duidelijke redenen. “We werden door onze vaste apotheek gewezen op de mogelijkheden die het LSP biedt. Een beter inzicht in de medicatie die onze cliënten gebruiken en een daarop aangepast medicatieadvies dragen bij aan meer medicatieveiligheid voor onze cliënten”, licht Tjebbo Grijpma, directeur van Amethist, toe. 

Een uitgebreid artikel over de ervaring van Amethist Verslavingszorg met het gebruik van het LSP volgt binnenkort.