Actueel

05 december 2022

Toestemmingen verhogen voor waarneming

Extra acties voor toestemmingen
Medische gegevens van patiënten worden momenteel bij de huisartsen opgevraagd op basis van de corona-opt-in. Dit heeft geleid tot veel extra opvragingen via het LSP en het vaker ontvangen van de medische gegevens van de patiënten. Deze regeling is echter van tijdelijk aard. Wanneer de regeling wordt beëindigd, valt het aantal geregistreerde toestemmingen terug naar het niveau van voor de coronapandemie. En dat is nadelig voor de continuïteit van de huidige kwaliteit van zorg.

Extra acties voor toestemmingen

VZVZ heeft daarom samen met partners in de regio, zoals RSO's en HAP's, acties opgezet om de terugval in toestemmingen te beperken. Als zorgaanbieder kunt u kiezen voor een bepaalde aanpak die aansluit bij de behoeften van de artsen, assistenten en patiënten in uw regio.

Zo is er bijvoorbeeld een campagne ontwikkeld over zorg voor kwetsbare patiënten en het belang van goede medische informatie daarbij. Herkenbare verhalen van patiënten kunnen u helpen de noodzaak van meer geregistreerde toestemmingen te onderbouwen. De materialen kunt u bestellen in de webshop van VZVZ.

Lees meer over alle acties en hulpmiddelen die u kunt inzetten op de speciale pagina.

Ga naar de pagina

Ondersteuning nodig?

Heeft u nog vragen over toestemmingen, moeite met het bereiken van bepaalde doelgroepen of wilt u gewoon eens overleggen over uw aanpak om toestemmingen te regelen? Neem gerust contact op!