ZORG-ID Smart gebruiken

Op verzoek van leveranciers en zorgverleners is ZORG-ID uitgebreid met een nieuwe mobiele functionaliteit ZORG-ID Smart. Medewerkers hebben geen UZI-pas meer nodig bij een handeling om medische gegevensuitwisseling uit te wisselen. Dit scheelt kostbare zorgtijd. Door het gebruik van de WID scan van ZORG-ID Smart kunnen ook de patiëntgegevens makkelijker overgenomen worden. Overtypen van het identiteitsbewijs is daarom niet meer nodig. Dit voorkomt fouten. De nieuwe mobiele functionaliteit is wel net zo veilig en eenvoudig als u van ZORG-ID gewend bent.

ZORG-ID Smart in gebruik te nemen

Het registratieproces om ZORG-ID Smart in gebruik te nemen bestaat uit twee delen. De download van het desbetreffende registratieproces staat direct onder het desbetreffende deel. In registratieproces deel 1 wordt doorverwezen naar bepaalde documenten. Op deze webpagina kunt u deze documenten terugvinden. 

Deel 1 Registratieproces algemeen

Dit registratieproces doorloopt u eenmalig. Nadat u dit deel heeft afgerond heeft u twee opties;
a.    Uw zorgmedewerker gaat via een heel makkelijk proces zichzelf registreren voor ZORG-ID Smart.
b.    U registreert uw zorgmedewerker voor ZORG-ID Smart.

Registratieproces ZORG-ID Smart pagina 1
In beide situaties kan uw zorgmedewerker na registratie direct met ZORG-ID Smart aan de slag gaan.

Deel 2: Registratieproces zorgmedewerkers toevoegen

Gaat uw zorgmedewerker ZORG-ID Smart gebruiken en heeft u het registratieproces algemeen (zie hierboven) doorlopen? Dan kunt uw zorgmedewerker zichzelf registreren (zie deel 2 optie A). Hiervoor is nog eenmalig de zorgmedewerker UZI-pas noodzakelijk. Heeft uw zorgmedewerker geen UZI-pas? Dan kunt u de zorgmedewerker gaan registreren (zie deel 2 optieB). De twee opties zijn dus als volgt:

Optie A: Registratieproces  door zorgmedewerker

Voor dit proces heeft de zorgmedewerker een smartphone en een UZI-pas nodig. Dit is de snelste manier en kan iedere zorgmedewerker van de zorgorganisatie zelfstandig uitvoeren. De UZI-pas dient wel dezelfde URA te hebben als de zorgorganisatie.

Optie B: Registratieproces ZORG-ID Portaal beheerder 

De zorgmedewerker heeft een smartphone nodig en hulp van de ZORG-ID Portaal administrator/beheerder. Hiervoor moeten meer stappen worden doorlopen. Het voordeel is dat zorgmedewerkers die geen UZI-pas hebben wel geregistreerd kunnen worden.

ZORG-ID registratie Deel 2
Uw zorgmedewerker kan hieronder het registratieproces downloaden.
ZORG-ID registratie deel 2b
Hieronder vindt u de download voor uw dagelijks beheer om zorgmedewerkers toe te voegen.

Aanvullende bestanden bij deel 1; Registratieproces algemeen

Hieronder vindt u de handleidingen voor de portaal beheerder en de portaal administrator en de validatietool. In het registratieproces (deel 1) wordt naar deze documenten verwezen.

Gebruikershandleiding algemeen

ZORG-ID Smart is zeer gebruiksvriendelijk. Het werkt door de inzet van de ZORG-ID app eenvoudig en snel. Door bijvoorbeeld de WID scan voorkomt u typefouten. In onderstaande download treft u de handleiding aan.