ZORG-ID Smart gebruiken

Op verzoek van leveranciers en zorgverleners is ZORG-ID uitgebreid met een nieuwe mobiele functionaliteit ZORG-ID Smart. Medewerkers hebben geen UZI-pas meer nodig bij een handeling om medische gegevensuitwisseling uit te wisselen. Dit scheelt kostbare zorgtijd. Door het gebruik van de WID scan van ZORG-ID Smart kunnen ook de patiëntgegevens makkelijker overgenomen worden. Overtypen van het identiteitsbewijs is daarom niet meer nodig. Dit voorkomt fouten. De nieuwe mobiele functionaliteit is wel net zo veilig en eenvoudig als u van ZORG-ID gewend bent.

Stappen om ZORG-ID Smart in gebruik te nemen

Het registratieproces om ZORG-ID Smart in gebruik te nemen bestaat uit twee stappen. De downloads van het desbetreffende registratieproces staat direct onder desbetreffende stap. De bijbehorende documenten waarin het registratieproces wordt doorverwezen kunt u ook op deze webpagina terugvinden.

Stap 1: Registratieproces algemeen

registratieproces
Dit registratieproces doorloopt u eenmalig. Nadat u deze stap heeft afgerond kunt u bij stap 2 medewerkers gaan toevoegen.

Stap 2: Registratieproces medewerkers toevoegen

registratie3
Hieronder vindt u de download voor uw dagelijks beheer om medewerkers toe te voegen.

Aanvullende bestanden bij Stap 1; Registratieproces algemeen

Hieronder vindt u de handleidingen voor de portaal beheerder en de portaal administrator en de validatietool. In het stappenplan registratieproces wordt naar deze documenten verwezen.

Gebruikershandleiding algemeen

ZORG-ID Smart is zeer gebruiksvriendelijk. Het werkt door de inzet van de ZORG-ID app eenvoudig en snel. Door bijvoorbeeld de WID scan voorkomt u typefouten. In onderstaande download treft u de gebruikershandleiding aan.