Over Volgjezorg

Op Volgjezorg kunnen patiënten toestemming regelen en volgen wat er met hun medische gegevens gebeurt. Volgjezorg maakt voor een patiënt zichtbaar welke gegevens er met toestemming van de patiënt via het Landelijk Schakelpunt zijn gedeeld.
Vrouw met tablet
De rol van VZVZ

Wat wij doen

VZVZ onderhoudt en ontwikkelt volgjezorg.nl. Volgjezorg ondersteunt het geven van toestemming voor het delen van gegevens van huisartsenpraktijken en apotheken die zijn aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Volgjezorg ondersteunt dit digitaal voor de zorgaanbieders die deze (VECOZO-)dienst hebben. Tevens kan de patiënt in Volgjezorg zien welke zorgaanbieders wanneer welke medische gegevens over hem hebben uitgewisseld.

Samenwerkende partijen

VECOZO

Met de dienst Opt-in van VECOZO kunnen huisartsenpraktijken, apotheken en gezondheidscentra aangeven of zij hun praktijk of organisatie willen aanmelden voor de website volgjezorg.nl.

Voor wie is dit beschikbaar?

Huisartsenpraktijken
Apotheken
JGZ-organisaties
Zorggroepen
Spoedzorg
Medisch-specialistische zorg
GGZ-instellingen
ICT-dienstverleners
GZ-organisaties
VVT-instellingen

Meer informatie over Volgjezorg

Zorgaanbieders die Volgjezorg willen gebruiken om hun patiënten elektronisch toestemming te laten regelen vinden meer informatie op de website AORTA-LSP. Hier staat informatie over het regelen van toestemming in het algemeen. En in de webshop kunnen zorgaanbieders gratis voorlichtingsmaterialen bestellen.

Naar website AORTA-LSP
Uitsnede kaft Volgjezorgfolder.jpg

Functionaliteiten op Volgjezorg

Regelen van toestemming
Via Volgjezorg kunnen patiënten online toestemming regelen voor de uitwisseling van hun medische gegevens bij hun huisarts en apotheken.
Doelgroep(en)
Overzicht uitwisselingen
Het uitwisselingenoverzicht in Volgjezorg toont alle uitwisselingen die via het LSP plaatsvinden. De burger kan hier zien tussen welke zorgaanbieders welke soort gegevens het afgelopen jaar zijn uitgewisseld.
Doelgroep(en)
Downloaden eigen medische gegevens (in ontwikkeling)
Momenteel is nieuwe functionaliteit op Volgjezorg in ontwikkeling. De patiënt kan de gegevens die worden uitgewisseld zelf downloaden. Voor medicatieverstrekkingen van apotheken is de pilot afgerond en klaar om uitgerold te worden.
Doelgroep(en)

Ondersteuning

Meer weten over Volgjezorg? Ga naar de website AORTA-LSP of neem contact met ons op!

Jacobine Wieggers

Jacobine Wieggers

Productmanager Jeugd en Patiënt