ICT-dienstverleners en het LSP

VZVZ is verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP)

Voor het digitaal uitwisselen van gegevens is standaardisatie nodig. Standaardisatie van zowel de techniek als de inhoud van berichten. VZVZ verzorgt de techniek en beheert en onderhoudt daarvoor de zorginfrastructuur: AORTA. Over deze zorginfrastructuur kunnen medische gegevens veilig en betrouwbaar op een gestandaardiseerde manier worden uitgewisseld.

meer Over aorta

Jaarlijks wordt voor de zorginfrastructuur van het Landelijk Schakelpunt een Werkplan opgesteld. Hierin staat beschreven welke (delen van) zorgtoepassingen binnen het netwerk operationeel zullen zijn of worden gemaakt. Het Werkplan is gebaseerd op het businessplan van VZVZ en afgestemd met alle XIS-leveranciers van gekwalificeerde applicaties.

meer over het Werkplan

Actueel

26 maart 2020

VWS ondersteunt tijdelijke oplossing voor meer inzicht in medische gegevens op HAP

verder lezen Lees meer
Meer nieuws
15
april

Beheerplatform AORTA

NBC Congrescentrum
Lees meer
22
april

VZVZ-netwerkdag

NBC Congrescentrum
Lees meer
Volledige agenda

ZORG-ID

ZORG-ID, het nieuwe authenticatieplatform in de zorg, is sinds 29 juni 2017 operationeel. Het ZORG-ID platform stelt ICT-dienstverleners in staat om hun klanten -zorgaanbieders die gebruik maken van een UZI-pas- zich probleemloos te laten identificeren en authenticeren. Het platform lost niet alleen bestaande issues op, maar is ook zo ontworpen dat het toekomstige ontwikkelingen mogelijk maakt.

Meer over ZORG-ID

Toestemming regelen of inzage-overzicht bekijken?

Welkom op VZVZ.nl. Hier vindt u informatie over VZVZ en het Landelijk Schakelpunt voor zorgaanbieders en ICT-dienstverleners.
Bent u patiënt en wilt u toestemming regelen? Of uw inzage-overzicht bekijken? Dan bent u van harte welkom op volgjezorg.nl.

Naar volgjezorg.nl Naar vzvz.nl