ZORG-ID

ZORG-ID, het authenticatieplatform in de zorg, is sinds juni 2017 operationeel. Het ZORG-ID platform stelt ICT-dienstverleners in staat om hun klanten (zorgaanbieders die gebruik maken van een UZI-pas) zich probleemloos te laten identificeren en authentiseren. Het ZORG-ID platform heeft niet alleen bestaande issues met performance en het verdwijnen van de plug-ins uit de webbrowsers opgelost, maar is ook zo ontworpen dat het toekomstige ontwikkelingen mogelijk maakt.

VZVZ is onder andere verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. ZORG-ID is hierin het onafhankelijke platform dat identificatie, authenticatie en autorisatie faciliteert.

ZORG-ID is in feite een middenlaag tussen de specifieke toepassingen van de leveranciers en de techniek van de UZI-pas en andere authenticatiemiddelen. Doordat ZORG-ID toelating tot het dataverkeer en gebruikte toepassingen goed reguleert, bestaat er een veilig en betrouwbaar platform met een groot gebruiksgemak in de dagelijkse praktijk van de zorgprofessionals. ZORG-ID voldoet aan alle relevante standaarden van wet- en regelgeving.

ZORG-ID is daarnaast toekomstbestendig en maakt het mogelijk nieuwe technologieën en standaarden eenvoudig(er) te implementeren. Wijzigingen op gebied van veiligheid, technologie en regelgeving kunnen op één plek worden doorgevoerd. Het platform is uiterst bedrijfszeker en heeft een zeer hoge (99,982%) beschikbaarheid.

Dit is ZORG-ID

Installatie op werkplek

VZVZ biedt ZORG-ID kosteloos aan via de leveranciers van zorginformatiesystemen. Voor webbrowseroplossingen kan hieronder de ZORG-ID Client App worden gedownload voor installatie op het werkstation van de zorgverlener.

Nb vanaf medio januari zullen nieuwe UZI productie passen worden uitgegeven. Deze dienen te worden geactiveerd met Safesign alvorens ze kunnen worden gebruikt. Een beknopte instructie voor het activeren van de nieuwe passen is hier te vinden.

Om de nieuwe UZI passen te kunnen gebruiken is het noodzakelijk is dat zowel de eindgebruiker als de softwareleverancier minimaal de 1.5.0.0 versie van ZORG-ID heeft geïnstalleerd. Bij twijfel of in het geval van vragen verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met uw softwareleverancier.

Windows:

De ZORG-ID Client App voor Windows 8 en 10 kan via de volgende link worden gedownload:

Download ZORG-ID Client App versie 1.5.1.0

download ZORG-ID User Manual 2.0 (PDF)

macOS:

Via de link hieronder kunt u de ZORG-ID Client App downloaden voor macOS 10.15 (Catalina) en macOS 11 (Big Sur).

Voordat u de ZORG-ID Client Application voor macOS downloadt en installeert, raden wij u aan om bij de leverancier van uw zorginformatiesysteem te verifiëren of deze het gebruik hiervan reeds ondersteunt. De ZORG-ID Client Application voor macOS kan via onderstaande snelkoppeling worden gedownload:

Download ZORG-ID Client app voor mac 1.5.0.0

Download ZORG-ID user manual voor mac 1.1 (pdf)

Tot slot

Voor eventuele vragen en verzoeken voor technische ondersteuning of meldingen van problemen verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de leverancier van uw zorginformatiesysteem (XIS-applicatie).

Toestemming regelen of inzage-overzicht bekijken?

Welkom op VZVZ.nl. Hier vindt u informatie over VZVZ en het Landelijk Schakelpunt voor zorgaanbieders en ICT-dienstverleners.
Bent u patiënt en wilt u toestemming regelen? Of uw inzage-overzicht bekijken? Dan bent u van harte welkom op volgjezorg.nl.

Naar volgjezorg.nl Naar vzvz.nl