VZVZ voor VVT-instellingen

Veel cliënten van verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen (VVT-instellingen) hebben te maken met meerdere soorten zorgverleners. Met ondersteuning van de diensten van VZVZ zijn in de toekomst de medische gegevens van deze cliënten beschikbaar op het juiste moment, de juiste plaats en de juiste tijd.
Medical home

Wat we doen

VVT-instellingen hebben te maken met eigen unieke uitdagingen rondom de uitwisseling van medische gegevens van cliënten. Programma’s als eOverdracht en de ontwikkeling van de PGO (persoonlijk gezondheidsomgeving) vanuit de stimuleringssubsidie VIPP InZicht moeten de samenwerking in de keten bevorderen en de mantelzorger en de cliënt meer regie geven.  

VZVZ ondersteunt het programma PGO door middel van advies en diensten als het afsprakenstelsel Medmij en de cliënten toestemmingsvoorziening Mitz. Door het programma eOverdracht is er eenduidige gegevensoverdracht en worden er minder fouten gemaakt. VZVZ adviseert instellingen hierin en heeft diensten hiervoor beschikbaar. 

De specialist ouderengeneeskunde kan via het Landelijk Schakelpunt (LSP) van VZVZ zorginformatie en medische gegevens van cliënten opvragen bij andere zorgverleners. Bij de uitwisseling met apotheken gaat om de medicatiegegevens. Als cliënten hiervoor toestemming hebben gegeven, mogen deze apotheken die informatie delen via het LSP. Dan kan de specialist die gegevens inzien als dat nodig is voor de behandeling van cliënten. 

Laatste nieuws

Afbeelding
Logo ZORG-AB
29 juli 2021

ZORG-AB; Complexe data-integratie voor digitale communicatie in de zorg

Lees meer
Afbeelding
Lex de Grunt
27 juli 2021

Pilot vereenvoudigde toepassing UZI-middelen bij GGNet succesvol afgerond

Lees meer
Afbeelding
Nieuwe homepage VZVZ
07 juli 2021

VZVZ lanceert nieuwe corporate website én speciale website AORTA-LSP

Lees meer
Afbeelding
Logo OPEN
17 juni 2021

OPEN krijgt meer tijd voor afronden PGO-aansluitingen

Lees meer
Afbeelding
VJZ
15 juni 2021

Nieuwe folder Volgjezorg

Lees meer
Afbeelding
VZVZ dag
02 juni 2021

Terugblik VZVZ-middag: De juiste zorg bereiken we samen

Lees meer

Ondersteuning

Heeft u vragen over wat VZVZ voor u als VVT-instelling kan betekenen? Neem dan contact op!

Logo VZVZ

VZVZ Servicecentrum

Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur