VZVZ voor huisartsenpraktijken

Huisartsen leveren persoonsgerichte, generalistische zorg in teamverband, binnen en buiten de praktijk, en doen dit steeds meer samen met de patiënt en haar mantelzorger. Dit betekent dat medische gegevens uitgewisseld moeten kunnen worden om optimale zorg te kunnen verlenen. VZVZ helpt partijen bij elkaar te brengen om deze uitwisseling van medische gegevens veilig, transparant, gestructureerd en doelmatig voor elkaar te krijgen.

Kortom, VZVZ helpt ervoor te zorgen dat zorgverleners in en rondom de huisartsenzorg tijdens hun werk kunnen beschikken over de juiste medische gegevens en hiermee direct verder kunnen werken inclusief uitwisseling met de patiënt.
Huisarts en patiënt

Wat wij doen

Sinds jaar en dag is vanuit de huisartsenpraktijk, de uitwisseling van waarneemgegevens (professionele samenvatting (PS) en waarneemverslag) met de huisartsenpost mogelijk. Zo kan op de post de meest essentiële medische gegevens van een patiënt bij de huisarts worden opgevraagd. Daarnaast kunnen zowel de huisartsenposten als de huisartsenpraktijken de medicatiegegevens (inclusief Contra-indicaties en Overgevoeligheden (CiO, voorheen ICA)) van een patiënt vanuit de apotheken opvragen.

Mits het gebruikte informatiesysteem het faciliteert, is ook vanuit instellingen en tussen huisartsenpraktijken onderling mogelijk de PS op te vragen en een verslag retour te sturen.

In 2020 is het bovendien mogelijk gemaakt om vanuit de SEH’s in het kader van COVID-19 de PS bij de huisarts op te vragen en een verslag terug te sturen.

Lees meer over de huidige ontwikkelingen

Laatste nieuws

Afbeelding
Logo ZORG-AB
29 juli 2021

ZORG-AB; Complexe data-integratie voor digitale communicatie in de zorg

Lees meer
Afbeelding
Logo Met spoed beschikbaar
07 juli 2021

Programma Met spoed beschikbaar genomineerd

Lees meer
Afbeelding
Nieuwe homepage VZVZ
07 juli 2021

VZVZ lanceert nieuwe corporate website én speciale website AORTA-LSP

Lees meer
Afbeelding
Logo OPEN
17 juni 2021

OPEN krijgt meer tijd voor afronden PGO-aansluitingen

Lees meer
Afbeelding
VJZ
15 juni 2021

Nieuwe folder Volgjezorg

Lees meer
Afbeelding
VZVZ dag
02 juni 2021

Terugblik VZVZ-middag: De juiste zorg bereiken we samen

Lees meer

Ondersteuning

Heeft u vragen over wat VZVZ voor u als huisarts kan betekenen? Neem dan contact op!

Manon Kuilboer

Manon Kuilboer

Sector Lead en Productmanager Huisartsgegevens